WebSiteSecurity.ro

Protect Your Business

WebSiteSecurity.ro - Protect Your Business

Furtul datelor de acces la conturile unor clienţi ai băncii Poste Italiene SPA

Poliţiştii şi procurorii suceveni efectuează 36 de percheziţii la locuinţe din judeţele Suceava, Botoşani, Bacău, Constanţa, Sibiu, Dâmboviţa, Galaţi şi Dolj. Percheziţiile vizează persoane suspecte că ar fi furat 500.000 de euro din conturile unor clienţi ai băncii Poste Italiene SPA.

„Activitatea infracţională a grupului era structurată pe trei paliere infracţionale principale, respectiv: obţinerea datelor de acces la conturi bancare, efectuarea transferurilor frauduloase de fonduri de pe acestea şi ridicarea sumelor de bani astfel transferate. O parte din membrii grupului acţionau pe teritoriul Italiei pentru obţinerea datelor de acces la conturile bancare ale victimelor şi realizarea transferurilor frauduloase către alţi membrii ai grupării care, la rândul lor, aveau sarcina să ridice aceste sume de bani din diferite locaţii ale agenţiilor Western Union de pe teritoriul României. Prejudiciul estimat, doar pana în acest moment al cercetărilor, este de aproximativ 500.000 euro”, se arată într-un comunicat de presă al DIICOT Suceava.

Sursa: Adevarul, 25.09.2013

Sursa originala: DIICOT, 25.09.2013

http://www.diicot.ro/index.php/arhiva/935-comunicat-de-presa-25-09-2013

Hackerii nord-coreeni spionează Coreea de Sud cu ajutorul „Kimsuky“

Echipa de cercetare a Kaspersky Lab a publicat un raport care analizează o campanie de cyber-spionaj activă care vizează în principal „think-tank”-uri din Coreea de Sud, se arată într-un comunicat remis „Adevărul“.
Această campanie, denumită Kimsuky, este limitată şi cu ţinte foarte bine definite. Potrivit analizei tehnice, atacatorii au vizat 11 organizaţii din Coreea de Sud şi două entităţi din China, inclusiv Institutul Sejong, Institutul Corean de analiză pentru apărare (Korea Institute For Defense Analyses (KIDA), Ministerul Sud-Coreean de Unificare, compania Hyunday Merchant Marine şi pe suporterii Unificării Coreene.
Sursa: Adevarul, 12.09.2013

Furt de date de amploare la Vodafone Germania

Operatorul de telefonie mobilă Vodafone a fost victima unei piraterii informatice, iar datele personale a două milioane de clienţi germani, inclusiv coordonatele bancare ale acestora, au fost furate, a anunţat firma joi.

Vodafone a precizat că a informat clienţii vizaţi prin e-mail şi s-a declarat convinsă că furtul nu vizează nici numerele cardurilor bancare şi nici numerele de telefon mobil ale celor în cauză. În schimb, numele, adresele, datele de naştere şi coordonatele bancare au fost furate, a recunoscut Vodafone, filiala grupului britanic cu acelaşi nume.

Potrivit filialei, doar „o cunoaştere detaliată (a sistemului) şi o doză mare de energie infracţională” au permis piratarea acestor date „îngropate adânc în sistemul informatic”. 

Sursa: Mediafax, 12.09.2013

 

DefCamp 2013

DefCamp, este una dintre cele mai importante conferinte despre hacking si securitatea informatiei din Sud-Estul Europei. Vor fi dezbateri despre cele mai recente cercetări si practici din domeniul INFOSEC, adunând sub acelasi acoperis specialistii in securitatea informatiei, antreprenori, universitari, reprezentanti ai organizatiilor publice si private în atmosfera de mare energie de la Crystal Palace Ballrooms – Bucuresti, România. Conferinta se va desfasura  în perioada 29-30 noiembrie. Sunt aşteptaţi în capitală aproape 300 de participanţi din România şi din străinătate.

www.defcamp.ro

Doi români au fost condamnaţi în SUA pentru fraudă informatică

Doi hackeri români au fost condamnaţi, miercuri, la 7 şi, respectiv, 15 ani de închisoare pentru participarea lor la o vastă reţea de piratare a datelor bancare pe Internet, a anunţat Departamentul american de Justiţie, citat de AFP.

În total, această reţea a reuşit să afecteze o mulţime de magazine, dintre care 250 de restaurante Subway, şi să fure datele bancare ale peste 100.000 de deţinători de carduri, pentru un prejudiciu estimat la peste 17,5 milioane de dolari.

Sursa: Ziarul Financiar, 05.09.2013

 

Washingtonul a lansat 231 de atacuri informatice în 2011

Serviciile americane de informaţii au lansat 231 de atacuri informatice în 2011, vizând Iranul, Rusia, China sau Coreea de Nord, scrie cotidianul The  Washington Post (WP) în ediţia de sâmbătă, pe baza unor documente furnizate de Edward Snowden (foto), relatează AFP. „Aceste dezvăluiri (…) furnizează noi probe potrivit cărora «războaie cibernetice» tot mai numeroase ale administraţiei Obama se infiltrează pe reţele informatice în străinătate şi perturbă funcţionarea acestora“, scrie WP, care îşi bazează afirmaţiile pe documente despre bugetul secret al serviciilor americane de informaţii furnizate de către fostul consultant al Agenţiei Naţionale pentru Securitate americane (NSA).

Sursa: Ziarul Financiar, 02.09.2013

Sursa originala: Washington Post, 31.08.2013